torstai 19. maaliskuuta 2009

Le petit atelier de maman

Nyt on mammallakin oma ompelunurkka...:)
Kun laajensimme tätä taloamme toissa vuonna ruokahuoneen ja etuterassin verran, niin samalla teimme terassin katon päälle avoparvekkeen ja vanha parveke tehtiin lämpöiseksi sisäerkkeriksi. Tila on pieni ja siitä on turha yrittää esimerkiksi toista olohuonetta tms. Mutta keksittiin sille mainio käyttötarkoitus...Ompelu/askartelu/kaikenmaailman nysväysnurkka... Ihanaa, että on oma paikka mihin laittaa kaikki kankaat, askartelutarvikkeet, kun ne on tähän asti pyörinyt jos jossakin nurkassa... Ja kaikkein parasta varmaan, että ompelukoneen saa jättää sille paikalleen, jos into kesken kaiken loppuu...



Väriä tässä tilassa on enemmän kuin meillä alakerrassa mutta josko se inspiroisi enemmän. ;)




Isäntä teki pienen pöydän ja irtolaatikot, kun emme paikallisesta antiikkiliikkeestä löytäneet sopivan kokoista. Tila rajoittaa aikasta lailla. Pöydässä on klaffi vai mikä se nyt on, jolla saa vähän lisää työskentelytilaa. :)


Vanhaa ikkunanpokaa tuunattiin sen verran, että tehtiin siihen tuollainen "salmiakki" koristukseksi. Tämä saapi toimia sermin tapaisena kunnes jotain muuta keksin... Rappuset kulkevat sermin toisella puolella.






Kalusteet maalasin ensin ruskealla ja päälle valkoisella. Sitten hioin niihin kulutusjälkiä.
Laatikot olisivat olleet nätimmät kuultoruskealla maalattuna mutta aikani niitä pyöriteltyäni, päädyin maalaamaan nekin samanvärisiksi kuin pöytä. Tilkkukankaat löysivät paikkansa...tiedä sitten kuinka pian tarvitaan lisälaatikoita...;)


Nämä aarteet odotteleepi uusia keväisiä nauhoja...





Kaikista parasta "omassa nurkkauksessani" on kuitenkin maisema. Tila on tehty erkkeriksi ja ikkunoita on siten kolmeen suuntaan. Rakastan pelto- ja metsämaisemaa. Viljapeltojen muuttumista vuodenaikojen mukaan... Ihanaa.. Harmi vain, ettei voi laulaa "tuos on meidän pitkät pellot, tuos on meidän vainiot"... ;D
Me starttaamme nyt etelä-suomeen päin.
Aurinkoista päivää teille kaikille ja voikaahan hyvin!
Johanna








14 kommenttia:

  1. No onpas mamman pikku-ateljee sitten kaunis!!:) Varmasti innostaa huikeisiin ompelu- ja askartelusaavutuksiin:D Mukavaa reissua teille, mä oon taas kotona, nyt on vuorossa poskiontelotulehdus ja kuume:(

    VastaaPoista
  2. Kiitos vain Kati! Ja kiitos ranskankielen yksityisopelleni! ;) Ruosteessa on jo kyllä aikalailla... Pikaista paranemista sinne! Koitahan jaksaa!

    VastaaPoista
  3. Kaunis ompeluhuone sinulla. Ja nuo nyörirullat on aivan ihania, sellaisia haluaisin itsekin.

    VastaaPoista
  4. Ihana oma nurkkaus sulla!! Kyllä sielä kelpaa touhata.

    Aurinkoista kevätpäivää!

    VastaaPoista
  5. Voi kun siitä tulikin ihana!!! Ja kaikkia aivan mielettömän herkullisia kankaita! Mitäs haluatte vaihdossa tollasesta yhdestä liitutaululaatikosta?? Käviskö vaikka 3-7kg harmaata kissaa? ;) Oiskin ihanaa, jos ois itelläkin sen verran neliöitä, et sais tehtyä jonku tollasen, missä vois rauhas hommailla kaikkia omia sisutushömpötyksiä yms., eikä tarvis aina korjaa kaikkee piiloon kissoilta. Mutta ehkä sitten joskus tulevaisuudessa...tai ainakin unelmissa! =) Ja noiden maisemien suhteen oon kyllä sun kanssa ihan samoilla linjoilla! Peltojen keskellä tuntuu kodikkaalta! Me ruvetaan nyt odotteleen teidän "laskeutumista" tänne Etelä-Suomeen, joten nährään kohta ihan livenä! =)

    VastaaPoista
  6. Upee ompelunurkkaus, ihania juttuja sulla siellä :) Mukavaa kun miehes osaa, viittii, ehtii tekemään sulle mittatilaus huonekaluja!

    Inspiroiduinko mä tästä tarpeeksi, että
    Saan omani kans täs joskus valmiiksi asti jotta kehtais laittaa kuvia. Pääasia että pystyy ompelemaan ;) Saas nähdä koska isännällä alkaa "loma" niin sit voi viimeistellä ym juttuja..

    VastaaPoista
  7. Ompas suloinen ompelunurkka ja tuo kyltti on ihana! :) Ja iik mikä tilkkulaatikko... aivan i h a n a ! Miulla se olisi vaan heti sotkussa, kun hypistelisin nuita kauniita kankaita :D

    VastaaPoista
  8. Vau! Kadehdin sekä omaa puuhanurkkaasi että ompelutaitoa :)

    VastaaPoista
  9. Voi että on kaunis ompelunurkkaus! Löysin jotain kautta tänne blogiisi...TODELLA kaunis blogi ja Ihstuttava talo teillä...

    Hyvää kevättä toivotele: Uusi blogin lukija Sanna

    VastaaPoista
  10. no tulihan suloinen nurkkaus!!! ihana kyltti ja ihanat laatikot!!!kyllä nyt on kiva tildailla...jahka sen kirjan nyt vaan sais....!!!

    VastaaPoista
  11. Heipsan Johanna,

    olipas tosiaan mukavaa nähdä ihan livenä! :) Aivan ihanalta näyttää! Kyllä siun kelpaa siellä nyt surautella...;)

    Toivottavasti teidän reissu oli kaikin puolin onnistunut ja kiva! Aurinkoa ja suloisia kevätpäiviä sinne <3

    VastaaPoista
  12. Tottahan toki saat laittaa blogini listalle. Minäkin käyn täällä blogissasi ihastelemassa. Lisäilen sinutkin listalleni =)

    VastaaPoista
  13. Söpö ompelunurkkaus ja ihanan herkullisia kankaita tilkkulootassa ;)

    VastaaPoista
  14. Kylläpä olet saanut kivan ompelunurkkauksen itsellesi! Voi kun meilläkin olisi tuota tilaa vähän enemmän... Mutta keittiön pöytä saa kelvata:) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista