lauantai 20. marraskuuta 2010

kuulakuusi

Tämän vuoden kuulakuusi nököttää nyt valmiina tuolla meidän ruokahuoneessa. :) Lapset ovat sen perään kyselleet koko viikon ja nyt sitten saatiin pisteltyä se kasaan.

Elikkästä... pohjana on styrox-kartio ja päälle on kietaistu joku vihreä jämäkangas. Tommoseen pikkuiseen kuuseen menee noin kolme pakettia vihreitä kuulia. Hammastikuilla laitettiin kuulat kiinni.

Tyhjistä kuulapaketeista pojat näppärinä askartelivat leikkiläppärit. :)




Tänään on ollu tosi tonttuinen olo! ...enkä tarkoita millään lailla jouluista fiilistä vaan sitä, että meillä on ollut siivouspäivä ja oon pää punaisena kuin joulutontulla kailottanut lapsia siivoamaan leluja ym. tavaroita lattioilta...puolipäivää kun tätä tonttuilua ja tontuilla "uhkailua" harrastin, niin tulosta alkoi syntyä...tosin apuvoimin... Toivottavasti teillä muilla sujahtaa lelut, vaatteet yms. romut muitta mutkitta omille paikoilleen. Niin ei kyllä tapahdu ainakaan meillä!!! :) Seuraavan kerran taidan ottaa jätesäkkiin lattialla lojuvat tavarat ja viedä hetkeksi varastoon jemmaan ne... Onko hyviä ideoita kellään tähän?!?

Nyt pistän saunan "palamaan" ja vaihdan kiukunpunan kasvoilta terveempään punoitukseen! ;)

Lauantai-illan huumaa kaikille!

Johanna

13 kommenttia:

  1. Todella hauska kuusi, meillä tehdään välillä sellainen geisha kuusi, tai itsenäisyyspäivänä suomi suklaa kuusi, siitä hauska, että lapset saa sen syödä itsenäisyyspäivän jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Voi ei, pitääköhän munki rakentaa karkkikuusi- tätä ideaa en ehkä olisi halunnu ;-) Tosi ihana kyllä tuo kuulakuusi :)

    Täälä kans odotellaan saunaan pääsyä, mies kävi pihasaunaan laittamas valakian joku aika sitte. :)

    VastaaPoista
  3. Jaana: laita vinkkiä, miten kasaatte sen geishakuusen. Geishat on meinaan mun herkkua, noista kuulista en niin hirveesti perusta. :)

    Mirka: Älä edes puhu siitä pihasaunasta! Vähän mä oon kade!!! Mä meen vaan tavissaunaan... ;D No saatiinpa ainakin naamanväri muuttumaan punaisesta vihiriäksi! ;DD

    VastaaPoista
  4. Juu ei todellakaan meilläkään mee lelut paikoilleen... Kauhean taistelun jälkeen kun itse luovutan ja alan kerätä leluja neiti tokaisee että "Hyvä äiti. Sinä osaat. Minä autan sinua vähän." Tyttö kyllä siis vasta tänä syksynä täyttänyt 2-vuotta.

    Aivan ihania joulukoti-kuvia tuossa alemmassa postauksessa. Ja muutenkin todella kaunis koti teillä (:

    VastaaPoista
  5. Hei Johanna :) Ei varmaan lohduta, mutta sanompa kumminkin :) Ei mene kaukaa kun ei kukaan levittele leluja, ei kuulu riitoja nurkista jne..hih ! Kokemuksella voisin sanoa jopa kaipaavani noita aikoja ;)
    Ihana kuusi teille rakennettu, tämä voisi toimia toimistollani, kiitos vinkistä !!

    VastaaPoista
  6. Herkulline kuusi! Meilläkin uhkaillaan jätesäkillä ja pari kertaa olen joutunut uhkauksen toteuttamaan =D Nyt voi uhkailla tontuilla ihan hyvällä mielellä ja se tepsii! Äänijänteitä voi välillä availla jos lapset eivät meinaa muuten kuulla =D

    VastaaPoista
  7. Hienon näköinen kuusi, mutta minäkään en oikein kuulista perusta... tuo jonkun ehdottama geishakuusi menisi paremmin :-) Mutta se ei tietty näyttäisi näin hyvältä... Joka tapauksessa, ihana blogi sinulla! Itse laitoin myös blogin pystyyn, tervetuloa käymään!

    VastaaPoista
  8. nam mikä kuusi ;)
    ei mee meilläkään lelut, ei vaatteet, ei oikeestaan mitkään asiat sinne minne kuuluu ellei äiti laita :(

    kauniita joulukuvia teiltä edellisessä! <3

    VastaaPoista
  9. Heipsan..onpas makea kuusi:-))
    Oikein mukavaa ja leppoisaa sunnuntaita<3

    Ps. Minunkin blogi on nykyään taas avoin :-)

    VastaaPoista
  10. Ihana kuulakuusi.
    Juu, geishat menis mullekin paremmin, nam.
    Mutta säästyypähän sitte kuusi ehjänä pidempään, kun ei himoitse kokoajan ;)

    Ihan iästä tuo meillä on kiinni, kuka tekee ja kuka jättää tekemättä..

    3v on nyt hauska huiputtaa siivoamaan tonttusista kertoen ja verhoa ylös vetäen, että tontut näkee varmasti, kuinka ahkerana on ja pukki kuulee viestin.
    Lelut ja sotkut menee suit sait.
    Känkkisvaihekin meni aika helpolla jo, huh.

    4v sensijaan onkin erittäin haastava tapaus..Ei ainakaan vaatimalla onnistu..
    Kannustusta ja johonkin vetoamista, niin saattaa onnistua.

    7v ei ole kuullakseenkaan, mutta siivoaa sitten, kun viimein saa viestin perille..

    9v on hirveä siivousinspisvaihe..

    12v ei tekis mitään..Tai no joo, ruoan laitto alkaa nyt kiinnostaa..

    Ja vanhin 15v kyllä on pitänyt piiiiitkääään oman huoneensa siistinä.

    Kai se aika koittaa joskus jokaisella, kun ei tarvitse pomppia lelujen yli, mutta niinku joku jo sanoikin, tätäkin vaihetta tulee ikävä..

    Siivousintoa ;)

    VastaaPoista
  11. Eikä meilläkään löydä rojut paikoilleen! Aikani kun jankutan ja lopuksi huudan, alkaa jotain edistystä tapahtua. Mutta ei aina silloinkaan. Siinä vaiheessa pinna palaa ja tungen kaikki mitä lattialta löytyy pussiin ja kiikutan pussin varastoon viikoksi. Että näin meillä ;D

    VastaaPoista
  12. Meillä on tytöt (6 ja 7v) alkaneet laittaa huoneensa oven kiinni ja ovelle itse kirjoitetun lapun "ei saa härittä". Hetken päästä äiti päästetään "siistiin" huoneeseen. eilen lattialla lojuneet vaatteet oli sullottu nuken kantokoppaan ja pehmolelut ja tyynyt piilotettu leikkihellan taakse huoneen nurkkaan. Mutta ihana ajatus kuitenkin :)

    VastaaPoista
  13. Hih, tääläkin aika usein tonttumainen fiilis kun saa naama punaisena jankata lapsille, että keräisivät lelut. :P Noh, aika usein se on minä joka kerää ne. ;) Kerran sanoin että nyt lähtee lelut kirpulle kerta niitä ei kerätä. Esikoinen tuumas vaan, että "Joo, vie vaan". Eli eipä auttanut meillä tuo.

    Aivan ihastuttava kuusi teillä!! Itsellä aivan jouluinen fiilis, ensi viikolla kyllä kaivan ihan kaikki joulujutut esille ja laitan sitten blogiinkin ainakin makkarista ja olkkarista kuvia. <3

    Ihanaa siunattua sunnuntaita muruseni. :)

    VastaaPoista